התשובה לשאלה זו פשוטה ביותר. ראשית, עלינו להגדיר כי מחלה היא פעולה בריאה נכונה ורצויה של הגוף, כפי שמרומז במילה מחלה עצמה שהיא אותיות 'החלמה' (ואם תרצה גם 'חמלה').
אם כן, ההחלמה שהמחלה עושה היא הוצאת חומרים בלתי רצויים מהגוף, חומרים שאם יישארו בגוף לאורך זמן יזיקו לו.
כפי שהאדם מפנה את האשפה מביתו ומוריד את המים מבית הכסא ומשפשף ומקרצף את גופו בשעת המרחץ בכדי להיפטר מהפסולת הבלתי רצויה – כך גם עושה הגוף עצמו, אלא שההבדל הוא שהניקיון הפנימי הוא יותר חשוב וקריטי לאין ערוך מהדוגמאות הנ"ל, ואתה דע לך!
הרעלים בגופנו נוצרים על ידי תזונה לא נכונה, זיהום אוויר, מתחים נפשיים ועוד והיא מתפנה דרך הצואה, השתן, הנשימה, הזיעה וכו'.
בחורף, מחד רוב בני האדם אוכלים יותר מזון בפרט ויותר מזון מבושל בכלל דבר המייצר הרבה רעלים. ומאידך, הפתחים להוצאת הרעלים ברוב המקרים סתומים – הבגדים הארוכים חוסמים את הנקבוביות, הזיעה באופן כללי מועטת והחמצן הטרי איננו כאשר סגורים בחממות המזגנים.
האדם הטועה, הלוקח כל מה שהרופא נותן לו, או מה מכל שנמצא במדפי בית המרקחת ללא "מרשם", בעצם גורם להדחקת אותם רעלים שרוצים לצאת על ידי הפעולה הבריאה שנקראת 'מחלה' ובכך הוא במו ידיו גורם ששכיחותה תגבר והיא תחזור להופיע, שהרי הגוף תמיד פועל לפלוט את הרעלים בתוכו. באם האדם יתנגח עם מערכת זו של הגוף (בהמלצת הרופא כמובן), אזי מחלותיו יהפכו ליותר ויותר שכיחות וקשות – וכמו שכתוב: אוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו".
אם כן, אדם שרוצה להימנע ממחלות בחורף, ידאג:
- למעט בכמות המזון המבושל ולהוסיף הרבה מזון חי מן הצומח.
- לעשות פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע ולהגיע בה להזעה מרובה ככול האפשר.
3.ללבוש בגדים נושמים.
4.לשהות בחדרים מאווררים ולא חנוקים באוויר המזגן בלבד.
- במידה וחולה ישמח שמחה גדולה שכן זה ריפויו, ויאפשר לגוף לסיים את תהליכו ללא דיכויו עם תרופות.
- להיות בשמחה תמיד (ועוד יבוא יום שנבין שזה הדבר הקל ביותר לעשותו וללא שום מאמץ).